DESPRE BIOTERRA

Producem dulce şi bun din natură: suc de mere, miere cremă şi dulceaţă de afine BIO. Toate produsele noastre sunt certificate ALLES GUT®, ceea ce înseamnă că îndeplinesc criterii riguroase de calitate pentru ca totul să fie bine. Lucrăm la extinderea gamei noastre pentru a cuprinde cât mai multe produse care să satisfacă pofta naturală de dulce, fără compromisuri în privinţa sănătăţii tale şi a familiei tale.

#BucuriiFărăProstii: produsele BIOTERRA® sunt 100% naturale, compatibile cu stilul tău de viaţă sănătos şi echilibrat. Fără siropuri invertite, concentrate reconstituite, emulgatori, stabilizatori, regulatori, agenţi de îngroşare şi antiaglomerare, fără arome artificiale sau “naturale”, fără potenţiatori de gust, coloranţi, conservanţi, umectanţi, aromatizanţi, acidifianţi şi alte zeci de -anţi. Produse naturale oneste, de la familia noastră pentru familia ta.

Vrei ca tu şi familia ta să mâncaţi sănătos? Să fie natural, bun, proaspăt, gătit în casă conform unui meal plan minuţios executat? Să fie neapărat delicios, cu umami vă rog, că doar suntem foodies şi nu mâncăm de pe jos. Ah, şi neapărat să fie loc şi pentru desert, acest rege neîncoronat al meselor, dulcele cel bun, prilej culinar de răsfăţ, bucurie şi conectare? Sau mai bine nu, lasă, zahărul nu e sănătos, nu mai mâncăm deloc. Dar deloc! Stai. Dacă nu consum deloc zahăr, o să mă transform într-o acritură? [spoiler alert: DA!] Poate putem mânca totuşi puţin? Puţin mai mult? De care?! Este tot zahărul creat egal?!

Poate ai încercat deja să te ţii de planul ăla ideal, cu toate mesele gătite în casă, din legume şi fructe pe care le-ai ales chiar tu din piaţă. Poate ai căutat pe eMAG cuptorul-minune care înainte să coacă prăjitura, o şi face. Poate ai renunţat de zeci de ori la zahăr, acest duşman aprig şi de temut, doar pentru a te întoarce înapoi la el, cu ochii în lacrimi. Poate i-ai refuzat copilului tău zile la rând orice fel de dulce, iar într-un moment de slăbiciune (câtă miorlăială pot urechile unei mame să auda?!) ai cedat şi i-ai cumpărat îngheţata aia albastră. Te înţeleg perfect. Am fost şi eu în zona crepusculară a perfecţionismului şi a bivalenţei faţă de tot ce-i dulce.

Am ieşit de acolo şi aşa s-a născut BIOTERRA® .

Cum te poate ajuta BIOTERRA® să te bucuri de tot ce ce dulce si bun? Internalizează aceste 3 adevăruri simple şi enjoy dessert fără remuşcări, cu zâmbetul pe buze şi cu inima uşoară. ALLES GUT®!

  • ADEVĂRUL SIMPLU NR. 1: NATURA ŞTIE MAI BINE

Laptele matern este dulce. Dieta naturală a creaturii numită om este cea omnivoră. Pentru o sănătate optimă, ¼ dintre alimentele pe care le consumăm zilnic trebuie să fie vegetale dulci: fructe, fructe de pădure, morcovi, sfeclă, ardei gras. Oameni suntem, şi aplicând regula 80/20, ne putem bucura zilnic de 1-2 linguriţe de miere sau alt dulce concentrat. 

Ne este înnăscut să iubim gustul dulce. Ne vine natural să mâncăm dulce. Corpul nostru are nevoie de zahăr, e firesc şi sănătos să îl poftim. Dar nu, nu tot zahărul este creat egal. 

O portocală are zahăr. E o bucurie să o mânânci. Stoarce-o de suc. E o bucurie să îl bei.

O băutură carbogazoasă galbenă, cu gust de portocale, are zahăr. Nu e o bucurie să o bei. E o prostie. Mai precis: apă, zahăr, sirop de fructoză-glucoză, suc de portocale din concentrat (5%), dioxid de carbon, acidifiant acid citric, arome naturale de portocale cu alte arome naturale, antioxidant acid ascorbic, colorant caroteni, stabilizator gumă de guar.

Nu trebuie să fii expert în ştiinţa rachetelor ca să te prinzi că efectul zahărului asupra corpului tău nu poate fi acelaşi. Fii în echipa #ZahărNatural. Natura ştie mai bine. 

  • ADEVĂRUL SIMPLU NR. 2: CALITATEA CONTEAZĂ

Ţi-ai luat o piatră de pe inimă, nu trebuie să rupi relaţia cu zahărul. Bucură-te de miere. Bucură-te de fructe, suc de fructe şi dulceaţă. Dar înainte, informează-te corect ca să faci o alegere responsabilă. Într-o lume în care informaţia este atât de abundentă şi accesibilă, tot ce ai de făcut este să fii deştept şi capabil să discerni între produsele sănătoase doar cu numele. Pentru că…

Există miere şi miere. Există suc de fructe şi suc de fructe. Există dulceaţă şi dulceaţă. 

Există calitate superioară şi calitate inferioară. Există produse nesănătoase deghizate în produse sănătoase. Lupi în blană de oaie.

Mierea poate fi falsificată. I se pot adăuga siropuri industriale, îndulcitori de sinteză, agenţi de îngroşare, coloranţi, conservanţi. Sucul de mere poate conţine doar 20% suc, şi ăla reconstituit din concentrat, iar restul să fie apă, zahăr, coloranţi, arome, acidifianţi. Dulceaţa de fructe poate conţine doar 30% fruct, restul de 65% fiind apă, sirop de glucoză-fructoză, zahăr, gelifianţi, coloranţi, arome, regulatori de aciditate şi conservanţi. 

Deci, nu orice miere, nu orice suc, nu orice dulceaţă sunt #BucuriiFărăProstii.

Toate produsele BIOTERRA® sunt certificate ALLES GUT®, ceea ce înseamnă că îndeplinesc criterii riguroase de calitate pentru ca totul să fie bine. Sunt la crème de la crème. Produse autentice, oneste, cu adevărat naturale, care au la bază exclusiv ingrediente de cea mai bună calitate. Produse din care mâncăm noi înşine, cu bucurie, zi de zi. 

  • ADEVĂRUL SIMPLU NR. 3: GUSTUL SE (RE)EDUCA

Ştii când se definesc gusturile şi obiceiurile alimentare? În copilăria mică. Ceea ce mănâncă şi bea un copil de la începutul diversificării încolo contribuie la memoria sa senzorială şi îi dictează alegerile alimentare în viaţa adultă. Oferă-i copilului prostii şi îi vor plăcea prostiile. Oferă-i hrană adevărată şi îi va plăcea hrana adevărată. 

O armată de oameni deştepţi, angajaţi ai Big Food, cu resurse infinite la dispoziţie, creează reţetele perfecte de junk food. Cele care creează dependenţă. Au proporţiile de grăsimi, sare şi zahăr care stimulează producţia de dopamină la nivelul creierului, ceea ce va declanşa dorinţa de a reveni tot mai frecvent la acel preparat. Adaugă în acest mix arome şi potenţiatori de gust precum glutamatul şi ai obţinut un preparat căruia cu greu îi poţi rezista.  

Chiar dacă te-ai abătut de la calea cea dreaptă a hranei adevărate şi ai luat-o pe cea presărată generos cu monoglutamat de sodiu, nu dispera. Gustul se reeduca extrem de simplu, prin eliminarea completă a prostiilor şi înlocuirea lor cu mâncare adevărată, curată, hrănitoare.

Echipa din spatele BIOTERRA

BIOTERRA® a fost creata de Raluca şi Gabi Chifa, părinţii unei fetiţe minunate ca toţi copiii, pe care vrem să o vedem crescând sănătoasă şi fericită. 

Dacă Gabi este responsabil de partea plictisitoare a afacerii noastre (ceva cu cifre, nu ştiu exact), eu sunt cea care a visat-o şi a dorit-o din toată inima.

Dintotdeauna preocupată de o alimentaţie sănătoasă şi cu o uriaşă slăbiciune pentru desert, după naşterea Irinei preocuparea mea s-a transformat în obsesie. Să mănânce copilul bine, să mănânce copilul bun. Iar inamicul numărul 1 al mamelor în alimentaţia copiilor este, desigur, zahărul. Am văzut asta la mine, la prietenele mele, la mamele din parc. Femei adulte într-o relaţie complicată cu zahărul, iată-ne ajunse pe culmile disperării. De la politici “zero zahăr”, cu luat copilul pe sus din contexte care implică ciocolată, până la “azi e zi de răsfăţ, să plouă cu dulciuri”, le-am făcut şi le-am văzut pe toate. 

Am coborât din acest carusel al fluctuaţiilor de principii şi glicemie printr-o schimbare de mentalitate. Am încetat să mai văd zahărul ca pe un duşman. Adevăraţii duşmani sunt dulciurile ultraprocesate din supermarketuri, cu sute (!) de aditivi alimentari, al căror cost este sănătatea, a noastră şi a copiilor noştri. 

Odată ce am înţeles cu adevărat că nu tot zahărul e creat egal, m-am relaxat şi am început să lucrez la educarea gustului propriu şi al familiei mele pentru zahărul natural, autentic, nepotenţat artificial. 

Pasul următor este să te ajut şi pe tine să te relaxezi şi să te bucuri de tot ce-i dulce şi bun! Iar tu, la rândul tău, să o ajuţi pe prietena ta, prietena ta pe sora ei, şi tot aşa, într-un minunat pay it forward din care avem cu toţii de câştigat.

Contacteaza-ne!

Cosul meu
Close Favorite
Close Recently Viewed
Categories