- ADEVĂRUL SIMPLU NR. 1: NATURA ŞTIE MAI BINE
Laptele matern este dulce. Dieta naturală a creaturii numită om este cea omnivoră. Pentru o sănătate optimă, ¼ dintre alimentele pe care le consumăm zilnic trebuie să fie vegetale dulci: fructe, fructe de pădure, morcovi, sfeclă, ardei gras. Oameni suntem, şi aplicând regula 80/20, ne putem bucura zilnic de 1-2 linguriţe de miere sau alt dulce concentrat.
Ne este înnăscut să iubim gustul dulce. Ne vine natural să mâncăm dulce. Corpul nostru are nevoie de zahăr, e firesc şi sănătos să îl poftim. Dar nu, nu tot zahărul este creat egal.
O portocală are zahăr. E o bucurie să o mânânci. Stoarce-o de suc. E o bucurie să îl bei.
O băutură carbogazoasă galbenă, cu gust de portocale, are zahăr. Nu e o bucurie să o bei. E o prostie. Mai precis: apă, zahăr, sirop de fructoză-glucoză, suc de portocale din concentrat (5%), dioxid de carbon, acidifiant acid citric, arome naturale de portocale cu alte arome naturale, antioxidant acid ascorbic, colorant caroteni, stabilizator gumă de guar.
Nu trebuie să fii expert în ştiinţa rachetelor ca să te prinzi că efectul zahărului asupra corpului tău nu poate fi acelaşi. Fii în echipa #ZahărNatural. Natura ştie mai bine.
- ADEVĂRUL SIMPLU NR. 2: CALITATEA CONTEAZĂ
Ţi-ai luat o piatră de pe inimă, nu trebuie să rupi relaţia cu zahărul. Bucură-te de miere. Bucură-te de fructe, suc de fructe şi dulceaţă. Dar înainte, informează-te corect ca să faci o alegere responsabilă. Într-o lume în care informaţia este atât de abundentă şi accesibilă, tot ce ai de făcut este să fii deştept şi capabil să discerni între produsele sănătoase doar cu numele. Pentru că…
Există miere şi miere. Există suc de fructe şi suc de fructe. Există dulceaţă şi dulceaţă.
Există calitate superioară şi calitate inferioară. Există produse nesănătoase deghizate în produse sănătoase. Lupi în blană de oaie.
Mierea poate fi falsificată. I se pot adăuga siropuri industriale, îndulcitori de sinteză, agenţi de îngroşare, coloranţi, conservanţi. Sucul de mere poate conţine doar 20% suc, şi ăla reconstituit din concentrat, iar restul să fie apă, zahăr, coloranţi, arome, acidifianţi. Dulceaţa de fructe poate conţine doar 30% fruct, restul de 65% fiind apă, sirop de glucoză-fructoză, zahăr, gelifianţi, coloranţi, arome, regulatori de aciditate şi conservanţi.
Deci, nu orice miere, nu orice suc, nu orice dulceaţă sunt #BucuriiFărăProstii.
Toate produsele BIOTERRA® sunt certificate ALLES GUT®, ceea ce înseamnă că îndeplinesc criterii riguroase de calitate pentru ca totul să fie bine. Sunt la crème de la crème. Produse autentice, oneste, cu adevărat naturale, care au la bază exclusiv ingrediente de cea mai bună calitate. Produse din care mâncăm noi înşine, cu bucurie, zi de zi.
- ADEVĂRUL SIMPLU NR. 3: GUSTUL SE (RE)EDUCA
Ştii când se definesc gusturile şi obiceiurile alimentare? În copilăria mică. Ceea ce mănâncă şi bea un copil de la începutul diversificării încolo contribuie la memoria sa senzorială şi îi dictează alegerile alimentare în viaţa adultă. Oferă-i copilului prostii şi îi vor plăcea prostiile. Oferă-i hrană adevărată şi îi va plăcea hrana adevărată.
O armată de oameni deştepţi, angajaţi ai Big Food, cu resurse infinite la dispoziţie, creează reţetele perfecte de junk food. Cele care creează dependenţă. Au proporţiile de grăsimi, sare şi zahăr care stimulează producţia de dopamină la nivelul creierului, ceea ce va declanşa dorinţa de a reveni tot mai frecvent la acel preparat. Adaugă în acest mix arome şi potenţiatori de gust precum glutamatul şi ai obţinut un preparat căruia cu greu îi poţi rezista.
Chiar dacă te-ai abătut de la calea cea dreaptă a hranei adevărate şi ai luat-o pe cea presărată generos cu monoglutamat de sodiu, nu dispera. Gustul se reeduca extrem de simplu, prin eliminarea completă a prostiilor şi înlocuirea lor cu mâncare adevărată, curată, hrănitoare.