Termeni si Conditii

 

INTRODUCERE

Websiteul www.bioterra-natural.ro este detinut si administrat de S.C. BIONAT CONCEPT S.R.L., cu sediul social in Floresti, jud. Cluj, str. Razoare nr.1, et.3, inmatriculata la Registrul Comertului sub numarul J12/470/2014, Cod de Identificare Fiscala 32791361, telefon 0745 66 61 58.

Navigarea pe site, culegerea informatiilor si efectuarea unei comenzi reprezinta acordul dumneavoastra cu Termenii si Conditiile. Pentru folosirea in bune conditii a siteului, se recomanda citirea cu atentie a termenilor si conditiilor. Societatea BIONAT CONCEPT S.R.L isi asuma dreptul de a face modificari ale acestor prevederi, fara o notificare prealabila.

 • SC Bionat Concept SRL va fi denumita in continuare Societate. 
 • Persoana fizica sau juridica care achizitioneaza produse prin intermediul siteului www.bioterra-natural.ro va fi denumita in continuare Client. 
 • Websiteul www.bioterra-natural.ro, proprietate a Societatii, va fi denumit in continuare Site. 
 • Imaginile, textele, preturile si celelalte informatii care se gasesc pe Site vor fi denumite in continuare Continut.

PROPRIETATE INTELECTUALA

Acest site este proprietatea Societatii si este protejat de legislatia privind drepturile de autor si a drepturilor conexe (Legea nr 8/1996). Folosirea fara acordul Societatii a Continutului acestui Site se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare.

Este permisa navigarea pe Site si reproducerea unor pasaje prin listare, dar numai in scopuri informationale personale sau non-comerciale, pentru orice alte operatiuni fiind necesar consimtamantul prealabil al Societatii. In cazul in care doriti sa preluati orice tip de Continut de pe Site, ne puteti contacta pe adresa office@bioterra-natural.ro

De asemenea, daca doriti sa raportati o eventuala incalcare a drepturilor de autor, va rugam sa ne contactati pe adresa office@bioterra-natural.ro.

SECURITATEA DATELOR PERSONALE 

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice SC BIONAT CONCEPT SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. 

Scopurile colectarii datelor dumneavoastra personale pe acest Site sunt: 

 • Procesare si livrare comenzi online
 • Facturare si procesare plati
 • Informare prin e-mail privind oferte promotionale 
 • Reclame online si publicitate targetata comportamental

Siguranta datelor reprezinta o prioritate pentru noi. Datele personale introduse de catre Client vor fi folosite de Societate numai in scopul declarat al acestui site. Toate informatiile dumneavoastra cu caracter personal sunt tratate in mod confidential si protejate corespunzator. Societatea nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui Site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la office@bionat-concept.ro .

Gasiti politica de confidentialitate a Societatii si informatii complete privind datele cu caracter personal accesand acest link.

DECLINAREA RESPONSABILITATII

Prin achizitionarea si utilizarea bunurilor vandute de Societate, Clientul trebuie sa se asigure ca detine cunostintele necesare despre conditiile de siguranta, depozitarea si utilizarea adecvată a acestora. Clientull este de acord sa verifice cu atentie toate produsele primite si sa raporteze orice probleme in termen de 48 ore de la primirea coletului. Clientul este de acord ca nu va face Societatea responsabila pentru orice probleme care apar de la depozitarea si utilizarea produselor achizitionate. 

Imaginile produselor sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor sau designului, fara o notificare prealabila.

In eventualitatea in care pretul produsului sau unele caracteristici ale acestuia au fost gresit introduse in bazele noastre de date sau afisate gresit, iar livrarea nu s-a efectuat inca, Societatea isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta Clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

Daca la primirea coletului prin curierat rapid Clientul observa orice deteriorare a ambalajului (cutia uda, turtita, rupta, banda adeziva dezlipita si/ sau alte semne de deteriorare), Clinetul are obligatia de a refuza primirea coletului concomitent cu solicitarea intocmirii unui proces verbal de deteriorare, de catre Agentul Curier. Acceptatea coletului deteriorat fara proces verbal anuleaza posibilitatea unei reclamatii ulterioare catre firma de curierat si atrage dupa sine imposibilitatea despagubirii.

Valoarea maxima a obligatiilor Societatii fata de Client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de Societate de la Client.

DREPTURILE UTILIZATORILOR SITEULUI

Beneficiati de dreptul de informare, acces la datele personale, rectificarea sau stergerea acestora, restrictionarea prelucrarii sau a dreptului de a se opune prelucrarii, precum si dreptul la portabilitatea datelor. De asemenea, aveti dreptul de a va adresa justitiei si/ sau autoritatilor competente in cazul in care considerati de cuviinta.

Dreptul de a fi informat cu privire la cum sunt colectate si folosite datele dvs.: aveti dreptul sa cunoasteti scopurile prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal pe care le detinem, partile sau categoriile de parti cu care datele dvs. cu caracter personal sunt partajate, perioada de pastrare a datelor, precum si sursa datelor noastre care nu sunt colectate direct de la dvs.

Dreptul de a accesa datele pe care le avem despre dvs.: ne puteti intreba oricand ce date cu caracter personal despre dvs. sunt folosite si sa solicitati accesul la aceste date cu caracter personal.

Dreptul de a cere rectificarea datelor pe care le avem despre dvs.: ne dorim ca informatiile dvs. cu caracter personal sa fie intotdeauna corecte si actualizate. In acest sens, ne puteti cere oricand sa corectam sau sa eliminam informatiile considerate inexacte sau invechite.

Dreptul de a solicita stergerea datelor pe care le avem despre dvs.: ne puteti solicita sa oprim prelucrarea sau chiar sa stergem informatiile cu caracter personal pe care le detinem despre dvs. In cazul in care informatiile dvs. cu caracter personal sunt necesare pentru indeplinirea unei obligatii contractuale a Bionat Concept fata de dvs., am putea fi incapabili sa indeplinim aceasta obligatie contractuala. De asemenea, daca informatiile dvs. cu caracter personal sunt necesare pentru ca Bionat Concept sa respecte anumite obligatii legale (de ex. legislatia fiscala), cererea dvs. nu poate fi gestionata.

Dreptul de retragere a consimtamantului: daca v-am cerut consimtamantul pentru a procesa datele dvs. personale, puteti retrage acest consimtamant in orice moment.

Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate: aveti dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate.

Dreptul de a solicita oprirea trimiterii de mesaje de marketing catre dvs.: aveti dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct sau dezvaluirii unor terti in acest scop.

Dreptul de a solicita trimiterea datelor dvs. personale catre dvs. sau catre un alt operator (dreptul de portabilitate): in cazul in care prelucrarea este realizata prin mijloace automate, aveti dreptul de a ne solicita sa va transmitem datele unui alt operator indicat expres de catre dvs., daca acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic.

Dreptul de a va adresa justitiei: in cazul in care considerati ca v-am inclacat drepturile in contextul prelucrarii datelor personale, va puteti adresa instantei. 

Dreptul de a depune o plangere, cu referire la folosirea datelor dvs., catre organele abilitate: in cazul in care nu sunteti multumit de modul in care colectam sau folosim informatiile dvs. cu caracter personal, aveti dreptul sa depuneti o plangere formala la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal accesand pagina http://www.dataprotection.ro/.

Va rugam sa ne transmiteti orice solicitare referitoare la drepturile dumneavoastra in contextul datelor personale la adresa office@bionat-concept.ro. Vom raspunde solicitarii dumneavoastra in maximum 30 de zile de la data solicitarii.

COMANDA

Pentru a achizitiona orice produs de pe websiteul nostru, este necesar sa plasati o comanda, online sau telefonic. 

ONLINE 

Puteti plasa o comanda pe websiteul nostru atat ca vizitator, cat si ca utilizator inregistrat, prin crearea unui cont de utilizator.  Procesul de comanda de pe website presupune urmatorii pasi:

 • Selectarea produselor 

In partea stanga si in partea de sus a websiteului veti gasi categoriile produselor noastre, de unde puteti alege produsele preferate. O alta modalitate de identificare a produselor dorite este prin intermediul casetei de cautare situate in partea de sus a websiteului.

 • Adaugarea produselor in cosul de cumparaturi

Pentru adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, dupa ce ati selectat cantitatea dorita, faceti click pe butonul “Adauga in cos”.

In cosul dumneavoastra de cumparaturi, situat in partea dreapta, sus, si denumit “Cosul meu”, veti gasi produsele selectate de dumneavoastra. Aici veti avea posibilitatea sa modificati cantitatea produselor sau sa renuntati la anumite produse. 

 • Inregistrarea comenzii

Pentru a inregistra comanda dumneavoastra, este necesar sa completati informatiile necesare pentru livrare si plata. In cazul in care aveti un cod de discount, va putea fi folosit acum pentru reducerea valorii comenzii dumneavoastra.

Dupa completarea tuturor informatiilor obligatorii, apasati butonul “Trimite comanda”.

 • Finalizarea comenzii

Daca ati selectat optiunea de plata ramburs sau prin ordin de plata, dupa ce apasati butonul “Trimite comanda” veti fi directionat catre o pagina de multumire prin care confirmam finalizarea comenzii dumneavoastra.

Daca ati optat pentru plata online cu card bancar, dupa apasarea butonului “Trimite comanda” veti fi directionat catre pagina procesatorului de plati LoremIpsum, unde veti urma pasii necesari pentru efectuarea platii. Odata plata efectuata, veti fi directionat catre o pagina de succes care confirma finalizarea comenzii dumneavoastra.

Inainte de a plasa o comanda, este important sa va asigurati ca informatiile furnizate sunt complete si corecte. Oricand pe parcursul procesului de comanda aveti posibilitatea de a verifica, modifica si corecta eventuale erori utilizand functia “Schimba” sau apasand butonul “Inapoi”. 

Ne rezervam dreptul de a efectua verificari si de a va solicita informatii suplimentare inainte de expedierea comenzii catre dumneavoastra. 

TELEFONIC

Preluam comenzi telefonice de luni pana vineri, intre orele 9:00 – 16:00, la urmatoarele numere de telefon:

 • 0745 66 61 58 
 • 0745 66 60 30 

LIVRARE

COSTUL LIVRARII

Asiguram transport GRATUIT pe tot teritoriul Romaniei pentru comenzile de minimum 250 lei, indiferent de greutatea coletului.  

Sub aceasta valoare, percepem o taxa de transport care se stabileste in functie de greutatea coletului, astfel:

 • Pentru coletele sub 1 kg, se percepe o taxa de transport in valoare de 20 lei.
 • Pentru coletele peste 1 kg, se adauga 1 leu pentru fiecare kilogram suplimentar. 

Pentru localitatile care intra in aria de kilometri suplimentari a companiilor de curierat, ne rezervam dreptul sa calculam taxa de transport punctual.

Greutatea maximă a coletului este de 30 kg. Daca greutatea produselor comandate de dumneavoastra depaseste aceasta greutate, ne rezervam dreptul de a livra produsele in mai multe colete, astfel incat greutatea fiecarui colet sa nu depaseasca 40 kg. Achitarea taxei de transport se va face conform greutatii fiecărui colet rezultat.

TIMP ESTIMAT DE LIVRARE

Produsele comandate vor fi livrate prin serviciul de curierat rapid LoremIpsum, in urmatoarele termene estimate:

 • Coletele aferente comenzilor plasate pana la ora 14:00, de luni pana joi, vor fi livrate in 24 ore. 
 • Coletele aferente comenzilor plasate dupa ora 14:00, de luni pana joi, vor fi livrate in 48 ore.

Termenele estimate sunt valabile doar in aria de acoperire a firmelor de curierat.

PLATA

Produsele achizitionate pe websiteul nostru pot fi achitate:

RAMBURS (LA LIVRARE)

Plata se face catre agentul firmei de curierat, in momentul primirii coletului.  

CARD BANCAR

 • Procesatorul de plati online este loremipsum (www.loremimpsum.com)
 • Cardurile acceptate sunt Mastercard, Maestro, Visa si Visa Electron. 
 • Dupa finalizarea comenzii, veti fi redirectionat automat pe o pagina securizata unde va trebui sa urmariti instructiunile primite. In momentul in care plata este finalizata, veti primi o notificare pe adresa de email. Daca nu primiti aceasta notificare, tranzactia nu a a fost finalizata cu succes. 
 • Bionat Concept nu solicita si nu stocheaza detalii referitoare la cardul dumneavoastra sau la platile efectuate online pe websiteul nostru. Procesarea datelor de card se face in exclusiv pe serverul LoremIpsum. 
 • Tranzactia efectuata prin sistemul LoremIpsum va aparea pe extrasul de cont cu denumirea LoremIpsum.
 • Este posibil ca banca care a emis cardul dumneavoastra sa perceapa comisioane suplimentare, in functie de contractul dumneavoastra cu banca. Aceste eventuale comisioane percepute de banca emitenta a cardului nu sunt vizibile in momentul tranzactiei efectuate pe websiteul nostru deoarece nu au legatura cu noi sau cu procesatorul de plati online partener.
 • Tranzactiile pe websiteul nostru se efectueaza in euro, la cursul de schimb valutar al bancii emitente a cardului dumneavoastra, valabil la data efectuarii platii, in cazul în care cardul este asociat unui cont in alta monedă decat euro.

TRANSFER BANCAR / OP (ORDIN DE PLATA)

Dupa confirmarea telefonica a comenzii, veti primi o copie a facturii pe adresa dumneavoastra de email. Plata se va face in contul bancar al Bionat Concept: ROLoremIpsum, deschis la Banca LoremIpsum, Sucursala LoremIpsum

GARANTII

Produselor comercializate de Societate beneficiaza de garantie comerciala si le sunt aplicabile prevederile datei-limita de consum prevazute in cadrul OG 21/1992 privind protectia consumatorilor republicata. Aplicarea garantiei incepe din ziua in care produsul este livrat catre Client, iar perioada de timp in care se aplica aceasta garantie poate varia, in functie de tipul de produs.

GARANTIA COMERCIALA

Acopera orice lipsa de conformitate intre produsul prezentat pe Site si produsul livrat catre Client, in ceea ce priveste descrierea, imaginile si/sau specificatiile mentionate pe Site la momentul inregistrarii comenzii.

DATA LIMITA DE CONSUM PENTRU PRODUSELE ALIMENTARE

Aceasta este limita de timp/ data stabilita de producator pana la care produsele care din punct de vedere microbiologic au un grad ridicat de perisabilitate si sunt susceptibile ca dupa un timp scurt sa prezinte un pericol imediat pentru sanatatea consumatorilor isi pastreaza caracteristicile specifice, daca au fost respectate conditiile de transport, manipulare, depozitare si pastrare.

Bunurile alimentare (comestibile) sunt produse garantate pana la expirarea termenului de valabilitate (data de expirare) scris pe ambalajul produsului sau pe eticheta. 

In cazul in care pe ambalaj nu este mentionata data expirarii, va rugam sa contactati Societatea in vederea returnarii produsului, inainte de a-l desigila. Mentionam ca produsele alimentare nu pot fi returnate dupa ce au fost desigilate sau ambalajul original a fost inlaturat. 

De asemenea, va rugam sa luati in considerare faptul ca unele produse sunt perisabile in cazul in care sunt depozitate necorespunzător, astfel ca valabilitatea produselor este determinata inclusiv de conditiile de depozitare.

OFERTE PROMOTIONALE SI CODURI DE DISCOUNT

In anumite perioade, putem avea promotii la unele produse, putem oferi reduceri de pret sau transport gratuit pentru comenzi ce depasesc o anumita suma stabilită de noi. 

Toate aceste oferte si reduceri vor fi postate pe prima pagina a Siteului. Atunci cand sunt mai multe oferte sau gratuitati, ele nu se cumuleaza. Clientul are posibilitatea de a alege oferta care i se potriveste.Promotiile si cadourile se aplica nominal pentru comenzi. Comenzile facute pe acelasi nume si la aceeasi adresa vor beneficia de oferta/cadou/promotie in limita unei bucati sau asa cum este prevazut in oferta. Produsele cadou prezentate nominal la produs se acorda in limita unei bucati, indiferent de cate bucati de produs se achizitioneaza.

Toate codurile de discount se aplicat doar produselor cu pret intreg. Daca detineti mai multe coduri de discount, acestea nu se cumuleaza, ci se folosesc independent.

FRAUDA

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul Siteului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza Siteul nostru va fi considerata o tentativa de fraudare a Siteului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(au) incercat acest fapt.

LITIGII

Prin utilizarea Siteului, Clientul se declara de acord cu prevederile documentului Termeni si Conditii.

Orice litigiu care ar putea sa apara intre Client si Societate se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de catre un mediator autorizat agreat de ambele parti. In cazul in care nu se reuseste stingerea conflictului prin mediere, competenta revine instantelor de judecata romane.

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte prevederi din cadrul prezentului document.

Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.

Cosul meu
Close Favorite
Close Recently Viewed
Categories