panna cotta cu miere

Panna cotta cu miere

Panna cotta este un desert italienesc, foarte fin şi uşor de preparat. Mă rog, uşor de preparat acum, pentru că în trecut, dacă voiai să te bucuri de o panna cotta, trebuia să fierbi oase de peşte pentru a extrage colagenul necesar pentru a obţine textura specifică. Din fericire, acum putem folosi gelatină sub formă de pudră, graţie tehnologiei şi eforturilor altor persoane.

Cu toate că în general se foloseşte un amestec de smântână şi lapte, de multe ori prefer să folosesc doar lapte, ca în reţeta aceasta, pentru a obţine un desert uşor şi delicat.

Ingrediente

  • 500 ml lapte integral, cu cel puţin 3,5% grăsime
  • 3 linguri miere
  • 1 păstaie de vanilie sau 1 linguriţă de extract de vanilie
  • 2 linguri apă fierbinte
  • 1 ½ – 2 linguri gelatină pudră

Mod de preparare

  1. Într-o crăticioară, combină laptele, mierea şi păstaia de vanilie tăiată pe jumătate (pe lungimea ei, da?). Ţine amestecul la foc mic, amestecând continuu pentru ca mierea să se dizolve, până ajunge în punctul de fierbere. Ia crăticioara de pe foc şi mai lasă păstaia la infuzat încă 5 minute, apoi scoate-o.
  2. Într-un bol, combină apa fierbinte şi gelatina, amestecând bine cu o furculiţă până când gelatina se dizolvă. Toarnă gelatina în laptele infuzat cu vanilie şi amestecă bine.
  3. Împarte panna cotta în boluri, borcane sau pahare individuale şi lasă-le la frigider cam 4 ore. Pentru servire, poţi face un coulis de căpşuni. Dacă nu ai chef, merge perfect simplă sau cu un topping de fructe proaspete.

Variaţiuni

  • Adaugă 50 g de ciocolată neagră sau masă de cacao când laptele e aproape în punctul de fierbere, şi amestecă bine până ce se topeşte. Vei obţine o delicioasă panna cotta de ciocolată.
Orez cu lapte, fără zahăr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul meu
Close Favorite
Close Recently Viewed
Categories