Granita de capsuni fara zahar

Granita de căpşuni, fără zahăr

Granita este un desert semi-îngheţat, similar sorbetului, care îşi are originile în Sicilia. Prima documentare istorică a reţetei datează din Evul Mediu.

Există multe variaţiuni ale reţetei de granita, principala deosebire constând în textură: cu cât stă mai mult la congelator înainte să spargi cristalele de gheaţă, cu atât va fi mai puţin fină. Granita din reţeta de faţă este una cu o textură mai grosieră, tipică pentru reţeta siciliană originală.

De preparat de pe la mijlocul lunii mai şi până la sfârşitul verii, când găseşti căpşuni româneşti în piaţă.

Ingrediente

  • 950 g căpşuni
  • 350 ml suc de mere
  • 120 ml apă rece

Mod de preparare

Căpşunile spălate şi curăţate de codiţe trebuie transformate în piure. Pentru asta, poţi folosi un robot de bucătărie sau un mixer vertical. Merge mai greu, dar le poţi zdrobi chiar şi cu furculiţa sau cu mâna, sicilienii Evului Mediu precis nu aveau robot. În plus, te alegi cu nişte minute bune de lucru manual, cu rol dovedit în îmbunătăţirea stării psihice.

Piureul de căpşuni se strecoară printr-o sită fină, pentru a elimina seminţele. Se combină apoi cu sucul de mere şi apa.

Amestecul astfel obţinut se toarnă într-o tavă de prăjitură care se pune la congelator pentru 4 ore. După 4 ore, scoate tava şi, cu ajutorul unei furculiţe, sparge cristalele de gheaţă, apoi pune din nou tava la congelator.

Repetă operaţiunea furculiţa de încă 2 ori, o dată la fiecare 2 ore. Acum granita e gata să fie servită. Bucură-te împreună cu cei dragi de un desert sănătos şi savuros! #BucuriiFaraProstii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul meu
Close Favorite
Close Recently Viewed
Categories